Hälsningar och tack

2012-08-31 @ 23:09:00 Anteckningar Kommentarer (1)
"Men jag måste, måste bara få säga det igen - med risk för att låta som en tjatmoster - att du är en friskinjektion rakt in i mitt hjärta. Även om det ännu är tungt ibland (som för mig) och även om du stundom tvivlar (som jag) så fullkomligt lyser du av hälsa. Nu bestämmer jag såhär: varje gång jag vacklar klickar jag in mig här och tittar på bilderna. De sista, de härliga. Då vet jag hur jag måste leva"
 
TACK! Jag blir så himla glad av alla fina kommenterar jag får av er. Att jag är vacker, fin, snäll, inspirerande "en friskinjektion rakt in i mitt hjärta" som Anna skriver. Jag blir så glad. HÄR kan ni lyssna på min lista som peppar mig!

Vad väljer du?

2012-08-29 @ 18:56:00 Tankar och funderingar Kommentarer (13)
Javisst, nu är det bara för dig att börja välja, väljer du..

Den anorektiska tjejen som inte har någon livslust kvar och sitter och fotograferar sina nyckelben och tunna armar medan hon dricker fun light eller..
 
Den glada tjejen som har börjat andra året på gymnasiet, hänger med alla i klassen, äter som vilken som helst i matsalen, älskar mat och vissa gånger faktiskt kan tycka om sin kropp?
 
JA, du som läser det här: vad väljer du? Varför väljer du det? 
Tror du att det kommer hända någonting? Att din kropp är annorlunda? Att du är speciell? Nejdu, du är inte speciell på något sätt. Våra kroppar fungerar på samma sätt - allihopa!
 

16:58

2012-08-27 @ 17:22:20 Anteckningar Kommentarer (5)
Lätt. Det är känslan jag har just nu. Livet är faktiskt lätt igen, det är inte bara uthärdligt, utan det fungerar som det ska. Jag tar gladligen en extra brödbit på skolan om jag känner för det, dricker ett glas mjölk mitt på dagen om jag är sugen och äter godsaker på dagarna. Jag tror faktiskt äntligen jag kan säga att jag är tillbaka på banan igen, tillbaka till livet. Jag är social, är i skolan och trivs faktiskt - jag vill gå dit! Inte som förra året när jag hade skyhög söndagsångest och bara ville sjunka genom jorden varje skoldag. 
Dessutom har jag bästa kursen just nu - psykologi. Min lärare är verkligen underbar och det ämnet är så himla bra och tankefyllt så att nästan hela jag spricks av funderingar. Jag vet inte vad det som gör det, men den här mixen av allting just nu får mig att faktiskt må bra. Och hur det känns? Förbaskat bra faktiskt! Fick en fråga från en läsare om jag kunde lägga upp bilder från hur jag äter på en dag - men det kan jag tyvärr inte göra då jag inte har något matschema längre, utan äter som jag vill.

Musiktips #2

2012-08-26 @ 20:35:25 Worldspins musiktips Kommentarer (3)
 
Brothers on a hotel bed - Death cab for Cutie: En jättefin låt med ett härligt flow och bra känsla. Jag älskar texten och lugnet i låten slår till mig varje gång och jag går in i någon slags dvala. Helt magnifik.

 
Mario Kart Love Song - Sam Hart: Den här låten hörden jag för första gången för drygt 2 år sedan. Och jag gillar den verkligen, Sam Hart sjunger verkligen vackert och hans röst gör mig lugn inuti.

 
Stones under rushing water - Needtobreathe: En låt som förföljer mig vart jag än går. Bear Rineheart sjunger så att det liksom gör ont i hjärtat för att det är så vackert. Några kanske kallar det för gubbmusik, men det är min musiksmak i ett nötskal. 

15:22

2012-08-22 @ 15:40:00 Anteckningar Kommentarer (9)
Imorgon drar skolan igång på riktigt! Det känns otroligt bra just nu och min klass och mina lärare är väldigt snälla och sådär, ja ni vet, sköna. Idag stod svenskadiagnos på schemat som jag tror gick bra i alla fall, Följt av rundvandring och vegetarisk skollunch med pasta och ugnbakad sesamzucchini så fungerade det fint. Just nu är jag väldigt trött och dagens mellis ska snart förtäras nere i vardagsrummet med en stor kopp cheesecake-te med maaaassa honung och mjölk!

16:46

2012-08-21 @ 16:46:28 Anteckningar Kommentarer (4)
Första skoldagen. Mötte upp Julia utanför ingången och gick in. Och ja, det kändes faktiskt riktigt bra - sådär tryggt och bara, normalt. Inte alls som Globala - rena motsatsen, men på något sätt skönt. Kände faktiskt noll social press när det kommer till aktivitet inom olika samhällsområden, som var det jobbigaste på Globala. Mitt schema är alldeles förträffligt bra så jag tror faktiskt att jag kommer att trivas bra här i 3 år framöver. Att det ligger 300m från mitt hus skadar ju inte riktigt heller liksom!

Johanna

2012-08-20 @ 20:52:48 Anteckningar Kommentarer (6)
 
Här är lilla jag. Så liten kanske jag inte är förresten - hela 171cm mäter jag, om det inte börjar närma sig 172 nu för tiden till och med. Jag har som ni ser brunt hår som jag har färgat i flera omgångar, men nu är det faktiskt tillbaka till sin orginalfärg som jag tycker om. Jag har relativt sett små isblå ögon och stora läppar. Jag tycker mest om mina nyckelben och min profil. Sämst tycker jag om mina ben och mina fötter.
 
 
Kläder ligger mig varmt om hjärtat. Helst köper jag jeans på Acne eller Nudie jeans, tröjor på Zara eller Urban Outfitters, mysiga koftor från Topshop eller Hunkydory och skor från Vagabond. Då mår jag som allra bäst! Mitt bästa köp är dom här helsköna Acne-jeansen för endast 400kr.
 
 
Te är nog den bästa drycken som finns. Jag har mina favoriter - Roobios Cheesecake och NK:s Champagne Cream. Och kvällsro från Friggs som påste, otroligt gott faktiskt. 
 
 
Jag har en 6 månader gammal hundvalp (på bilden är han runt 3½ månad) som heter Yatzi. Han är en trefärgad Shetland sheepdog och kommer från Skogsbackens kennel i Stockholm. Han är min lille drömhund - lydig, supersnäll, lättlärd, gosig, busig. Ja han är allt som jag vill ha hos en hund och lite till!
 
 
Det var nog allt för mig - och ja, jag älskar hästar & ridning också. En sån där liten hästnörd är jag nog inte, men jag har trots allt ridit i 10 år och gör det fortfarande på fritiden. 

Frukost

2012-08-20 @ 09:25:00 Sånt som är gott Kommentarer (6)
Imorse gjorde jag egen superfrukost - amerikanska pannkakor med blåbär och hallon, sirap och vaniljsocker. Till det en stooor kanna med te med lite mjölk i. Smakade alldeles ljuvligt! Kent igår var typ helt obeskrivligt bra och jag är i total exstas.

09:34

2012-08-19 @ 09:36:33 Kläder och inköp Kommentarer (1)
Hur ska man beskriva min dåliga uppdatering? Kanske lite ont om tid, eller ingen lust eller inspiration till att blogga? Sen sist har jag haft Idunvecka, shoppat lite skolsaker plus en jättefin topp från NoaNoa. Och ikväll då smäller det, då ska jag nämligen se Kent för första gången i mitt liv här i Stockholm, och det kommer att bli helt fantastiskt tror jag! Kramis, om ni ser mig där säger ni väl hej?

Instagramveckan

2012-08-15 @ 10:51:49 Anteckningar Kommentarer (1)
 
Här är Yatzi under våra fjällturer, precis vid bäcken och legandes vid mina fötter på bilgolvet. Notera hur stor och ståtlig han har blivit!
 
 
Jag var med Alice på Gröna Lund och åt thaimat (med pinnar!!) där. Vi åkte allting förutom Fritt fall för att det var så himla seg och lång kö den dagen.
 
 
Slänggungorna både åkte och fotograferade jag i alla fall. Så himla fin på bild blir den, ser otroligt härligt ut - och det är ju faktiskt väldigt härligt också.
 
 
I söndags lunchade jag med min gamla klasskompis Astrid som också bor i Bromma. Vi åkte in till Babel Deli på Kungstensgatan vid Rådmansgatan och åt. Jag tog quinoa, chevre med honung, qournfilé och hummus tillsammans med annat gott. Sen köpte Astrid äpplen på NK som var svenska o jättegoda!

 
Och här är lite matbilder också - dagens frukost och måndagens lunch på dagvården. Jag har förälskat mig i polarbröd och äter det hela tiden nu för tiden. Worldspin heter jag, följ mig!

14:51

2012-08-13 @ 14:52:21 Anteckningar Kommentarer (1)
Nu ska jag iväg till stranden med Alice, så länge kan ni väl lyssna lite på min spellista och få lite insikt i vad jag lyssnar på nu när sommaren börjar gå mot sitt slut. Kramis!

00:19

2012-08-12 @ 00:20:05 Anteckningar Kommentarer (1)

New in

2012-08-11 @ 11:08:35 Kläder och inköp Kommentarer (3)
Här är en tröja som jag köpte för någon vecka sedan. Fick betala en 500-lapp för den på Hollister i Gallerian. Nu ska jag dra in & träffa Alice i stan för att gå på Gröna Lund, en riktig sommarklassiker. Och eftersom jag är en sån som åker allting så passar det bra!

Fjällvärld

2012-08-10 @ 16:53:31 Anteckningar Kommentarer (2)
Jag har knappt använt kameran under dessa dagar men här är några från onsdagens vandring. Har sammanlagt vandrat 3 mil, löptränat intervaller i en skidbacke och spelat mycket kort och så. 

Tillbakablick

2012-08-08 @ 16:55:04 Anteckningar Kommentarer (2)
3-4 månader efter att jag hade börjat på SCÄ. Usch så jag såg ut. Som ett litet barn i kroppen och ansiktet. Verkligen inte vackert någonstans. Det är med stor sorg i hjärtat jag visar upp dessa bilder, men även glad att den där tiden är förbi Att slippa behöva ha fula skärp i byxorna eller frysa hela tiden. Uäk. Här hade jag ändå gått upp några kilon i vikt. Jag äcklas verkligen!

Det här visste ni inte om mig

2012-08-05 @ 23:34:23 Anteckningar Kommentarer (1)
1. Jag är jätteenvis och har massa åsikter. 
2. När jag var liten låg jag och läste sjukdomsböcker på kvällarna innan jag skulle sova.
3- Jag har en otrolig fobi mot aubergine och koriander, kan bara inte äta det.
 
 
4. Jag är konfirmerad och spenderar mycket fritid i ungdomsverksamheten i kyrkan.
5. Förut lyssnade jag bara på punkrock såsom Paramore och 30 seconds to mars.
6. Jag är språkpolis och påpekar saker hela tiden.
7. Just nu använder jag Yasuragi's schampoo och balsam.
 
 
8. Jag älskar att bada, och har alltid gjort det.
9. Jag har opererat bort en tand i bihålan en gång när den hamnade fel. Det slutade med morfintabletter och 14 stygn i munnen, så himla ont gjorde det.

23:11

2012-08-05 @ 23:11:34 Anteckningar Kommentarer (1)
Imorgon åker jag till fjällen för några dagar uppe på en fjällstation där det blir lite dagsvandringar, cykling och paddling i en insjö. Blir nog rätt bra. Förra året för sig bara med dumma tankar. Jag kanske ser frisk ut på bilden, men jag tränade konstant för att få äta. Bara början på helvetet,
Ikväll har jag varit med Linn, min älskade fina Linn. Hon är så söt och omtänksam! Vi ses igen om några dagar, kommer hem sent fredagkväll

Worldspins musiktips

2012-08-04 @ 18:27:46 Kommentarer (1)
Här kommer nu min just nu top 5 lista till er alla - det är bara att lyssna på! Någon gång här och var tänker jag slänga in mina top-låtar för att dela med mig av min musiksmak. I detta nu så spelas dessa 5..
 
 
William Fitzsimmons - Passion Play: Jag vet inte vad det är med Williams musik, om det är den lugna melodierna eller texterna som slår mig rätt på bröstet. Men helt underbart är det i alla fall. Denna spelas otroligt mycket för mig just nu. Bästa citatet: I don't know how you stand when you've got no floor
 
 
Sons of Midnight - The Fire: Du kanske har hört den spelas på radion? Jo, det har den! Jag lyssnade på den i bilen någon gång och tyckte bara att den var helt fantastisk med sin otroliga fart och sångarens klang i refrängen. Har liksom fastnat på den här låten. Bästa citatet: You are the reason why, I can't let this fire die
 
 
The Killers - Mr. Brightside: Någonting som de flesta har hört - underbara The Killers. Den här låten bara älskar jag, den är, perfekt. Tröttnar verkligen inte på den. Låten handlar om olycklig kärlek och det är så mycket smärta och synd i rösten som Brandon Flowers framför, det blir trovärdigt och empatiskt. Bästa citatet: But she's touching his-chest. Now, he takes off her dress
 
 
Snow Patrol - Make This Go On Forever: Ni har väl alla hört Snow Patrols dunderhit Chasing cars som spelades flitigt på radio för några år sedan? Här är en ännu bättre låt från samma skiva (Eyes Open). En låt som när jag hörde första gången, nästan svimmade av för att den var så underbar. Byggs upp steg för steg och åh, jag kan inte ens beskriva hur myckert jag gillar den här. Bästa citatet: Please just save me from this darkness

 
Mayday Parade - Jersey: Mayday Parade är höst för mig. Denna skiva - A lesson in romantics - sätter jag på varje höst sedan 2009. Hela skriven är otroligt fin och jag har svårt att bara välja en favorit på skivan, men det här är nog den som betyder mest för mig. Texterna är svårslagna - hela skivan igenom. Bästa citatet: And you threw a spark that lit the candle that set us all on fire

Passion play

2012-08-03 @ 15:13:53 Anteckningar Kommentarer (1)
Här är några bilder från igår. Just nu lyssnar jag på en av mina favoriter - Passion play med William Fitzsimmons, så himmelskt vackert så att man nästan svimmar av.

A drop in the ocean

2012-08-02 @ 09:52:35 Anteckningar Kommentarer (8)