Stillhet och tomhet

2012-09-17 @ 18:05:00 Anteckningar Kommentarer (2)
Det är lite tomt här just nu, varför vet jag inte. Kanske för att jag har kommit i det skedet att jag inte riktigt har ork  att blogga längre, men jag hänvisar er med glädje till Islands&shores så länge, där bloggar jag med bilder och lite mer öppet och allmänt om vad som händer osv. Pussar i mängder!
 

Höstfavoriter

2012-09-15 @ 14:05:47 Anteckningar Kommentarer (2)
Nu är det ju september, den månaden jag tycker sämst om. Men för att förgylla den här månaden finns det ju massa bra saker man kan göra..

1. Dricka te i mängder är ju alltid en favorit! Roobiois är min stora älskling just nu, med mjölk och honung i som lite extra smaksättning för det runt och milt i smaken. 
2. Gör någonting extra gott till frukost: amerikanska pannkakor, scones, hembakat bröd eller smoothie. Det blir alltid lite roligare med en spontan och spännande frukost!
 
3. Om du har ett djur - spendera mycket tid med dom. Djur är så varma och gosiga när det börjar bli lite kyligare ute. Min katt sover tätt intill mitt huvud varje natt och det är så mysigt att höra honom spinna och småsnarka. Och att gå hundpromenader med en kompis är ett tips!
4. En klassiker som aldrig kommer att ta slut - läs mycket! Det finns massa bra att låna såhär på hösten, både lättläst och lite mer avancerat. Just nu läser jag 2 böcker på engelska här hemma - Animal Farm & Jellicoe Road.
 
5. Hösten är ju äpplenas tid, det finns så himla mycket goda, sötsura äpplen att plocka/köpa/palla lite överallt. Jag som bor i ett villaområde (som heter just Äppelviken) har lätt att hitta alla dessa goda äppelsorter - Ingrid Marie, Aroma och Åkerö.

13:01

2012-09-14 @ 13:02:15 Anteckningar Kommentarer (0)
Har varit ute på Drottningholm i regnrusket idag. Det var riktigt segt så vi åkte hem igen och nu har jag befunnit mig hemma i någon kvart. Känner hur förkylningen börjar ta över lite för mycket med uppsvällda halsmandlar, men antar ändå att det hör hösten till - sjuk & ynklig.

Det som skrämmer mig mest

2012-09-12 @ 17:29:36 Anteckningar Kommentarer (3)

Jag kan inte titta på dig utan att min puls slår i 150. Jag kan inte andas när du är runt omkring. I samma korridor så rodnar hela jag, jag kan inte äta med aptit för att den bara har försvunnit när alla dessa fjärilar flög in i mitt inre. Och det skrämmer mig så himla mycket.

Genom Instagram

2012-09-11 @ 18:16:17 Anteckningar Kommentarer (2)

Jag har vaknat utvilad i en säng innan skolan & ätit mellanmål med jordgubsproviva, kellog's red berries och en nypa med världens nyttigaste bär = gojibär.


Lyssnat mycket på Ed Sheeran och ätit gröt med banen och blåbär till frukost.


Jag har börjat läsa Jellicoe Road, men jag tycker inte om den så mycket så nu läser jag Animal farm istället (den är grym - läs!). Sen har jag hängt med världens bästa Bea och min fina hund i en park.


Jag har åkt in till stan i spöregn med gummistövlar på och ätit brunch i kyrkan.


Det har blivit en hel den mys med mat - smoothie och te tillsammans med lite matterepetition.
 
I lördags var jag ute med mamma & pappa (plus yatzi förstås!) i skärgården. Vi seglade i ungefär 3 timmar och sen gick vi långpromenad i skogen och jag plockade blåbär och åt.

Dog nyss lite

2012-09-10 @ 16:18:57 Anteckningar Kommentarer (8)
Dog nyss lite över samtliga av dessa kläder.Blusen till vänster kommer att beställas inom kort, likaså den randiga Lacoste-tröjan. Jag smäller av - seriöst. Så himlans perfekt allting. 

Bloggdesignsbeställning

2012-09-09 @ 13:34:00 Anteckningar Kommentarer (2)
Mejla till johannathedeen@live.se eller skriv en kommentar i kommentarfältet om du är intresserad! Min design går under kategorin lätt.

Liv

2012-09-08 @ 19:30:53 Anteckningar Kommentarer (2)
Liv, det är någonting så vackert med det ordet. Jag vet inte om det är för att jag som stockholmare utalar i:et så länge och betonat eller om det är det korta men mycket kraftiga i själva ordet som bara får mitt att rycka till inuti. På senaste tid har jag börjat förstå vad det egentligen är som får mig att tycka om det så mycket - det är den mäktiga innebörden till ordet som får mig att darra. Att få leva, att få vilja göra som man vill. Att jag faktiskt får göra vad jag vill efter skolan, på kvällarna, gå och lägga mig när jag vill för att jag inte har något dumt överbevakningsschema längre. Och det är skönt, förbaskat skönt faktiskt. Att få rida igen, gå på fester och socialisera - det jag faktiskt tycker allra bäst om. Nu ska jag dansa bort hem till Elin som jag inte har träffat på jättelänge (även fast vi pratar i telefon typ.. varje dag) och ha det allmänt bra. Kram!

Höstfika

2012-09-07 @ 16:52:17 Anteckningar Kommentarer (4)

Idag fikade jag med min kusin Maja på Park konditori här i Bromma. Åt en jättegod kanelbulle och avnjöt en cola  tillsammans med min allra bästa kusin. Om hösten fortsätter såhär fint välkomnar jag den med stora armar, så snälla låt det aldrig ta slut, okej?

09:22

2012-09-05 @ 09:22:38 Anteckningar Kommentarer (7)

Det är onsdagmorgon och onsdagmorgon betyder sovmorgon i mina ögon. Till 09.45. Så jag går alltså hemifrån 10 minuter innan, alldeles perfekt! Ni får ursäkta bilderna, dom är riktigt fantasilösa och amatörmässiga, jag vet, men jag orkade inte mer. Dessutom har jag blivit så himla tjock så jag orkar bara inte. Men det ska jag inte fokusera på nu!

September

2012-09-04 @ 15:03:38 Anteckningar Kommentarer (4)
September. Mellanmånad, tråkmånad, gårochväntarpåattdenriktigahöstenskakomma-månad. Jag tål den bara inte. Förra året bestod den av minimalt ätande och maximalt tränande följt med sjukhus och olika psykologbesök. En tid som inte gynnade mig på något sätt just då, men kanske i längden, att kunna se på det nu och på något sätt veta att den tiden är förbi inger ett lugn innuti mitt lilla stressfyllda hjärta. 
 
September detta år består av tedrickande i skolan (och hemma också för den delen..), en hel del plugg av tyskaglosor och på något sätt min revansch mot det som har varit. Planering och återigen planering är det som ligger som grund för att få allting att fungera. Mamma frågar varje kväll om jag äter ordentligt i skolan och jag kan gladligen säga att jag nog vissa dagar äter mest av alla - och när mina klasskompisar börjar prata om vikt och vad som är nyttigt eller inte säger jag bara att allt är nyttigt i lagom mängd. För så är det ju!
 
Och så kommer jag till dom där sakerna jag faktiskt vill göra. Jag vill så mycket i mitt liv just nu - få bra betyg, kunna äta och må bra över det, börja träna osv. Men saker jag faktiskt verkligen vill göra just i höst är att få bukt på min knäskada (operation är inte uteslutet), hitta någon att verkligen tycka om som tycker om mig också och få dansa på insparksfesten som en vanlig flicka, inte som hon som förra året inte fick för att hon kunde svimma när som helst. Så det så ni, det är det enda jag vill just nu!

Min hund

2012-09-03 @ 14:14:00 Yatzis kategori Kommentarer (3)

Här är min världstafina hund Yatzi. Han är snart 7 månader gammal och jag älskar honom över allt annat på hela den här planeten. Yatzi gillar att bita i allting, gå lös i skogen, vara med familjen (det är nog hans bästa!) och träna tricks och kontaktövningar med matte.

Mellis

2012-09-02 @ 17:39:00 Sånt som är gott Kommentarer (6)

Mellis är jättegott. Idag är det väldigt mycket bättre, har sovit en låång sömn på säkert 11 timmar vilket var så himla skönt. Annars åkte jag in till stan o köpte på mig lite skrivblock från Åhléns och lite annat smått o gott som kan vara behövligt.

17:31

2012-09-01 @ 17:31:00 Anteckningar Kommentarer (5)
Idag är det tungt, jag skäms över att behöva erkänna det men så är det bara. Som grädden på moset kunde jag inte hitta min medicin imorse så fick åka iväg till konfirmationssamlingen utan den och efter 3 timmar så började ångesten stiga mig över huvudet och jag ringde mamma och grät tyst på telefonen. Nu är jag hemma igen och det känns riktigt skönt. Det är såna här tillfällen som får mig att inte våga mer, att backa tillbaka. Att känna mig trampad på av allihopa, som att alla stirrar på mig och tycker saker om mig. Även fast det kanske inte är så, så är det så i alla fall.